Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului

Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.
Începând de marţi, cele două organizaţii recomandă medicilor de familie parcurgerea etapelor legale în vederea semnării contractelor individuale pentru 2011 şi reluarea activităţii medicale în relaţie cu Casa de Asigurări de Sănătate, aşteptând publicarea cât mai rapidă în Monitorul Oficial a modificărilor legislative hotărâte în protocolul semnat.
Reprezentanţii judeţeni ai medicilor de familie din ţară s-au reunit într-o şedinţă extraordinară în data de 12 iunie la Bucureşti pentru a realiza bilanţul protestului. Aceştia au apreciat pozitiv reuşita în cadrul negocierilor a celor două reprezentante naţionale alese "într-o confruntare inegală în care autorităţile statului şi în special CNAS au încercat să dezinformeze şi să manipuleze opinia publică, au exercitat presiuni incredibile asupra medicilor de familie şi asupra liderilor lor şi au manifestat o totală lipsă de interes faţă de nevoile reale de asistenţă medicală primară ale cetăţenilor".
Potrivit unui comunicat transmis de cele două organizaţii, medicii de familie din toată ţara consideră că preşedinţii celor două organizaţii naţionale reprezentative ale medicilor de familie şi-au îndeplinit cu deplin succes mandatul pentru care au fost desemnaţi de colegii lor şi au reprezentat cu demnitate interesele medicilor de familie.
În şedinţa de duminică, reprezentanţii judeţeni au refuzat categoric acceptarea demisiilor anunţate de dr. Doina Mihăilă şi dr. Rodica Tănăsescu, iar acestea au fost mandatate să reprezinte în continuare interesele medicilor de familie în plan patronal şi profesional în calitate de preşedinţi interimari, până la alegerile din luna iulie de la Iaşi.
Cele două organizaţii naţionale, SNMF şi FNPMF, consideră sistarea protestului ca pe un gest în favoarea pacienţilor, care nu sunt vinovaţi pentru gravele deficienţe ale sistemului medical în general şi ale asistenţei medicale primare în special.
Acestia şi-au exprimat speranţa ca promisiunea făcută de Ministerul Sănătăţii de a se reîntâlni în luna septembrie pentru a crea strategii comune şi a aşeza medicina de familie în locul firesc în cadrul unui sistem de sănătate european va deveni realitate, pentru a nu mai fi puşi în situaţiile inacceptabile din acest an. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.