Un sighetean in varsta de 66 de ani isi asigura traiul zilnic din sculpturile pe care le realizeaza din lemn

Un sighetean in varsta de 66 de ani isi asigura traiul zilnic din sculpturile pe care le realizeaza din lemn

Vasile Dragan este un sighetean in varsta de 66 de ani care isi asigura traiul zilnic din sculpturile pe care le realizeaza din lemn. Se declara un artist amator, spune ca a invatat meseria de mic copil mergand la stana cu oile, insa talentul innascut i-a asigurat de-a lungul anilor o paine pe masa.
    Sigheteanul nostru poate fi vazut aproape in fiecare zi pe centrul orasului in fata portii sale, incercand sa isi vanda creatiile originale si facute cu foarte mult suflet. Vasile Dragan sustine ca pana anul trecut afacerea ii mergea bine. A reusit chiar sa isi ridice o casa, din comenzile primite. Avea comenzi pentru Occident, insa anul acesta simte si el din plin criza. Nu mai sunt turisti si nici investitori straini care sa fie interesati de lucrarile sale.
Vasile Dragan spune ca este un om muncitor, care stie sa faca de toate. Este mandru de lucrarile sale. Unele au ajuns chiar la Vatican. Insa criza financiara ii apasa greu pe umeri si daca nu va mai avea clienti, va fi nevoit sa se reprofileze. Se apuca de constructii spune el, si asta pentru ca are 10 nepoti in grija, pe care trebuie sa ii hraneasca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.