Un român a prezentat la control un permis de conducere fals, pe care şi-l cumpărase contra sumei de 50 euro

Un român a prezentat la control un permis de conducere fals, pe care şi-l cumpărase contra sumei de 50 euro

Un român cu domiciliu în străinătate este cercetat de poliţiştii de frontieră după ce la ieşirea din ţară acesta a prezentat la control un permis de conducere fals total. Documentul și-l cumpărase contra sumei de 50 euro.
La Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a ieși din ţară Eduard R., în vârstă de 39 de ani, având dublă cetăţenie – română și moldovenească – și domiciliul în străinătate. Acesta conducea un autoturism marca Hyundai Lantra, înmatriculat în Slovenia. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, poliţiştii de frontieră i-au solicitat la control documentele personale şi actele maşinii. La verificarea acestora poliţiştii au constatat că permisul de conducere prezentat la control – și pe care era trecut faptul că fusese eliberat de către autoritățile din R. Moldova – nu era unul autentic. Mai mult, poliţiştii de frontieră au constatat în urma verificărilor efectuate că Eduard R. nu posedă permis de conducere eliberat de către autorităţile române.
Conducătorul auto a declarat că în februarie 2010, în timp ce se afla în Ungaria, i-au fost furate toate documentele. Odată ajuns în R. Moldova, bărbatul spune că și-a comandat pe internet, de pe un site în limba rusă, un permis de conducere pe care ulterior i l-a adus o persoană necunoscută, iar el a plătit în schimb 50 de euro.
Lui Eduard R. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.