Un elev de clasa a XII-a trebuie să cheltuiască pentru formalităţile de final cel putin 1.000 RON

Un elev de clasa a XII-a trebuie să cheltuiască pentru formalităţile de final cel putin 1.000 RON

Emotii, bucurie, teama unui nou inceput, toate acestea caracterizeaza starea de spirit a elevilor de ani terminali. Insa doar parintii stiu ca terminarea unui ciclu de invatamant trage greu in jos bugetul unei familii. Pentru respectarea traditionalelor formalitati de final, un elev de clasa a XII -a trebuie sa cheltuiasca cel putin 1.000 RON.
Pe acordurile melodiei “Ne despartim cu greu de scoala draga”  isi petrec ultimele zile de liceu elevii claselor a XII- a .La final de liceu, elevii au sufletul plin de emotii, dar si buzunarele parintilor golite de bani, deoarece traditionalele formalitati sspecifice clasei a XII-a implica multe cheltuieli, care ii cam arde  pe unii parinti la buzunare. Lista este lunga. In fruntea ei stau albumele care pot ajunge pana la suma de 150 lei , la care se adauga sonetele, preturile acestora difera de la elev la elev, in functie de numarul comandat de fiecare elev in parte. Este deja binecunoscut faptul ca fiecare clasa este personalizata prin vestimentatia de absolvent. Aceasta vestimentatie special creata pentru finalul clasei a XII poate ajunge pana la suma de 150 de lei, dar difera in functie de pretentii si model.  Daca vorbim despre clasa a XII-a nu putem sa trecem cu vederea banchetul de final, al carui pret sare de suma de 120 lei.
Tot aici putem include si cheltuielile cu cartile si  culegerile din care elevii au studiat pe tot parcusul anului si care le sunt utile pentru pregatirea examenului de Bacalaureat. Nu putem omite concursurile la care elevii au participat si care au implicat de asemenea chetuieli suplimentare.
Ana Maria Borlean,  diriginta unei clase a XII -a  de la un liceu din Sighet, a declarat ca elevii vor fi scutiti sa scoata in acest an bani pentru protocolul examenului de Bacalaureat.  Aceasta masura a fost luata in urma problemelor existente in ultimii ani la examenele finele nationale.
La final tragem linie si socotim, un elev de clasa a XII-a trebuie sa cheltuiasca pentru formalitatile de final cel putin 1.000 RON. Asta, daca nu punem la socoteala si meditatiile pe care cei aflati in anii terminali obisnuiesc sa le ia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.