În dotarea I.S.U. Maramureş a intrat încă o autospecială nouă

În dotarea I.S.U. Maramureş a intrat încă o autospecială nouă

Ieri, 16 mai, în dotarea I.S.U. Maramureş a intrat încă o autospecială nouă, pentru descarcerare grea şi prim ajutor calificat. Autospeciala are tracţiune 4×4 şi este destinată intervenţiilor pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente- auto, feroviare, aviatice,  tehnologice sau catastrofe- în scopul eliberării persoanelor surprinse şi acordării primului ajutor calificat la locul producerii incidentului.
Utilajul este prevăzut cu echipamente performante, care pot fi clasificate în trei mari categorii- electrice, hidraulice şi pneumatice. Autospeciala, care a costat circa 270 de mii de euro, (cu TVA inclus) are un troliu electric puternic, accesorii de descarcerare marca Holmatro, cu performanţe de cel mai ridicat nivel, dar şi dispozitive pentru iluminat şi comunicaţii, echipament de protecţie a personalului şi de acordare a primului ajutor calificat, toate acestea fiind de ultimă generaţie.
Aceasta este cea de-a treia autospecială nouă care intră în dotarea I.S.U. Maramureş, prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.