Trofeul Festivalului Mamaia 2011, câştigat de piesa lui Marcel Dragomir "Ciao amore, come stai?"

Trofeul Festivalului Mamaia 2011, câştigat de piesa lui Marcel Dragomir "Ciao amore, come stai?"
Piesa compusă de Marcel Dragomir, "Ciao amore, come stai?", a fost desemnată câştigătoarea trofeului Mamaia 2011, a informat, duminică, directorul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, Cristian Zgabercea, într-o conferinţă de presă susţinută la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Câştigătorului Trofeului Mamaia 2011 îi va fi oferit şi un autoturism Skoda Fabia în valoare de peste 8.000 de euro, care va fi împărţit de comun acord între compozitor, textier şi interpret.  
 La secţiunea "Creaţie", locul întâi şi premiul de 1.500 de euro a fost atribuit melodiei "Sunt gelos" – compozitor Adrian Romcescu, textier Dana Dorian, interpret Mihai Băjinaru. Locul doi şi premiul de 1.000 de euro a fost câştigat de melodia "Mereu învingător" – compozitor Tudy Zaharescu, textier şi interpret Ana Mardare, iar locul trei, cu premiul în valoare de 500 de euro, a fost acordat piesei "Doar a ta" – compozitori Liviu Cocoru, Marius Drăghici, Cătălin Fântâneanu, Dumitru Cătălin Cotelin şi Ana Maria Popa, textieri Theea Elisa Ioana Minculescu şi Petrescu Laura, interpretată de trupa Perpetuum.  
Premiile la categoria Creaţie se vor împărţi în proporţiile – 60% compozitori, 30% interpreţi şi 10% textieri.  La secţiunea "Interpretare", locul întâi a revenit Corneliei Goda, în vârstă de 33 de ani, din Focşani, Vrancea. Rodica Elena Tudor, în vârstă de 21 de ani, din Mărginenii de Jos Prahova, s-a situat pe locul al doilea, în timp Nicoleta Ţicală, în vârstă de 22 de ani, din Bucureşti, a ocupat locul al treilea. 

Premiile de 1.500 de euro pentru locul întâi, 1.000 de euro pentru locul doi şi 500 de euro pentru locul trei vor reveni integral interpreţilor. 

La secţiunea rock "Teo Peter", câştigătoarea locului întâi şi a premiului de 1.500 de euro a fost desemnată trupa Vertigo. Trupa Pasager a câştigat locul doi şi premiul de 1.000 de euro iar trupa Tips s-a situat pe locul trei, câştigând premiul de 500 de euro. Premiul "Teo Peter" a revenit trupei Addiction. 

Preşedintele juriului, Mădălin Voicu, a anunţat în conferinţa de presă că premiul Fundaţiei Internaţionale "Ion Voicu" îi va reveni lui Cristian Zgabercea, care "este vinovat de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru-cinci zile". 

De asemenea, Premiul TV Neptun îi va fi oferit trupei Vertigo, iar premiul ”Margareta Pâslaru” îi va reveni interpretei Bernice Chitiul. 

Vicepreşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Muzicali, Ştefan Naftanailă, a anunţat că premiul special oferit de asociaţie va fi oferit interpretei Daniela Marin. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.