Google va lansa în Europa un serviciu TV de conţinut online pe televizor

Google va lansa în Europa un serviciu TV de conţinut online pe televizor
Google va lansa la începutul anului viitor şi în Europa serviciul TV, disponibil deja în SUA, care facilitează clienţilor accesul la internet de pe televizor, folosind un browser, a declarat preşedintele gigantului american, Eric Schmidt. Google TV, care permite utilizatorilor să amestece conţinutul online cu cel TV pe un televizor, prin folosirea unui browser, a fost lansat în octombrie în SUA.
Serviciul a fost întâmpinat cu reacţii diverse şi a fost blocat imediat de trei reţele importante de televiziune din SUA.

O mare parte din industria TV, ca şi difuzorii de ştiri şi operatorii telecom, privesc cu prudenţă Google şi acuză de multe ori compania că le "fură" veniturile din publicitate fără a contribui la costurile presupuse de crearea de conţinut.

Google TV nu a prins foarte bine pe piaţa americană, iar Logitech International, care furnizează echipamentele necesare pentru instalarea serviciului, a redus preţurile la 99 de dolari pe set în luna iulie, de la un nivel iniţial de 299 de dolari.

Google s-a arătat demult interesată de zona televiziunii, unde speră să obţină o nouă sursă de venituri din publicitate.
Achiziţia Motorola Mobility, anunţată săptămâna trecută, ar putea susţine ambiţiile companiei în zona televiziunii. Motorola este cel mai mare furnizor de decodoare digitale din lume şi livrează echipamente pentru numeroşi operatori de cablu TV din SUA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.