VIDEO | Trei corturi de triaj epidemiologic la Spitalul Municipal Sighet

Ieri a fost montat cel de-al treilea cort de triaj epidemiologic în incinta Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Scopul acestei măsuri este de a departaja bolnavii suspecți de COVID-19 de cei care ajung la spital fără a prezenta această patologie.

În cort se va efectua triajul rapid cu accent pe ancheta epidemiologică pentru persoanele care intră în spital pentru a reduce la minim riscul transmiterii de infecții gripale/Covid-19 la pacienți cu alte patologii.

”Mulțumim Inspectoratului pentru Situații de urgență Maramureș, prin Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației pentru promptitudinea și devotamentul de care dau dovadă. Au montat în timp record cel de al treilea cort destinat trierii bolnavilor în zona Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Sighet. Noi, cu toții suntem pregătiți pentru orice intervenție, însă depinde de dumneavoastră ca acestea să nu fie necesare, sau să nu trebuiască să așteptăm prea mulți pacienți. Cum facem asta? Simplu! Stăm în casă, nu frecventăm decât dacă este imperios necesar locurile publice, păstrăm igiena mâinilor noastre, ne dezinfectam ori de câte ori atingem suprafețe ce ar putea fi contaminate și totul va fi bine”, a  precizat Horia Scubli, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

Până acum la Spitalul Municipal Sighetu Marmației au fost montate 3 astfel de corturi pentru triaj epidemiologic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.