TRANSPARENȚĂ: Ilan Laufer și-a publicat certificatul de naștere pe Facebook

TRANSPARENȚĂ: Ilan Laufer și-a publicat certificatul de naștere pe Facebook

Social-democratul Ilan Laufer, care a provocat un scandal săptămâna acesta lansând acuzații de antisemitism la adresa președintelui Klaus Iohannis, și-a postat certificatul de naștere pe pagina de Facebook.

Gestul vine după ce presa israeliană a scris că Ilan Laufer s-ar fi născut în Israel, în timp ce el spunea că s-a născut în București, la Maternitatea Polizu.
În documentul publicat pe Facebook, la locul nașterii este menționat: București, sectorul 1. Seria și numărul certificatului de naștere, precum și CNP-ul, sunt blurate. De asemenea, este blurată data eliberării certificatului.
Pe de altă parte, pe certificat nu scrie „Republica Socialistă România”, așa cum ar fi fost cazul în 1983, ci „România”, așa cum scrie pe certificatele eliberate după 1990.
Fotografia este însoțită de acest mesaj: „Având în vedere acuzațiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, țin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român și simt românește.
Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate.
Înțeleg și respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă.
Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Presedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională.
Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică.
Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat.
Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii”.
După ce președintele Klaus Iohannis a declarat că Ilan Laufer nu i se pare o propunere bună pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Laufer a făcut o serie de declarații controversate într-o conferință de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.