VIDEO | Târg de artizanat şi tradiţii locale de Crăciun în Giulești

Sâmbătă, 14 decembrie, și duminică, 15 decembrie, în comuna Giuleşti a avut loc a Târgul de artizanat şi tradiţii locale de Crăciun. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia GAL Mara-Gutâi, în calitate de co-organizator, alãturi de Primăria Giuleşti şi Parohia Giuleşti.

La eveniment au participat elevi de la școala din localitate, însoţiţi de cadre didactice, artizani din regiune, dansatori, artiști, iar publicul a fost unul numeros. În cadrul acestui târg copiii au expus mai multe produse pe care doritorii au avut ocazia să le achiziționeze.

Programul a inclus târg de produse specifice Crăciunului, ateliere de artizanat, dar și o prezentare a rolului GAL Mara-Gutâi în teritoriu.

”Împreună cu Primăria Giulești, Asociația GAL Mara Gutâi am avut în tematică o sărbătoare locală și m-am gândit să o fac în satul meu, în Giulești, și împreună cu Primăria și cu parohiile din Giulești astăzi am organziat un târg de Crăciun”, a precizat Gheorghe Rednic, președinte Asociația GAL Mara-Gutâi.

Evenimentul a fost completat de un concert de colinde, spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale susţinut de Ansamblul Mara.

Din partea GAL Mara-Gutâi, activitatea a fost finanţatã prin proiectul cu titlul: „Sprijin pentru cheltuieli de funcţionare şi animare”, finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, Măsura 19 ”Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER”, submăsura 19.4.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.