Tanatorio de Baia Mare: primul cimitir ultramodern din Maramures

Tanatorio de Baia Mare: primul cimitir ultramodern din Maramures

Noul cimitir din Cartierul Pintea Viteazu din Baia Mare, construit la standarde inalte, a fost inaugurat oficial in acest sfarsit de saptamana. La eveniment au luat parte investitorii spanioli, autoritatile locale si un sobor de preoti care, in frunte cu episcopul Iustin Sigheteanul, au savarsit slujba de sfintire a noului loc de veci.

Noul cimitir din Baia Mare se intinde pe o suprafata de patru hectare, avand o capacitate pentru aproximativ 7000 de locuri de veci. "Estimam ca acest cimitir acopera necesitatile orasului Baia Mare pentru viitorii 15-20 de ani. Toate cultele au acces in acest cimitir. Comparabil cu cimitirul de pe stradea Horea, preturile sunt putin mai mari. Dar nu exagerat", explica administratorul cimitirului, Ciprian Precup. Un loc de inhumare costa 400 de lei iar unul retinut, 500 de lei. Mai mult, "Tanatorio de Baia Mare" ofera toate facilitatile necesare unei inhumari: "loc, groapa, capela, sicriu, coroane, sala de mese pentru pomana, camere de asteptare, incaperi frigorifice pentru trupul celor neinsufletiti. Aici gasim tot ceea ce avem nevoie", precizeaza administratorul cimitirului.

"Multumim ca ne-ati dat sansa si increderea sa ne realizam visul nostru aici, in Baia Mare", a spus unul dintre colaboratorii investitorului spaniol. Iata ca astazi avem placerea sa ne gasim intr-un edifiu care ne arata ca putem fi in randul celor cu pretentii europene, de fapt din marea familie din care facem parte", a spus consilierul local Stefan Pop.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.