Activitate intensă la Poliţia de frontieră în weekend: ţigări de contrabandă de peste 100.000 lei capturate

Activitate intensă la Poliţia de frontieră în weekend: ţigări de contrabandă de peste 100.000 lei capturate

Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit și confiscat în urma unei acțiuni specifice, 77.200 țigarete de proveniență ucraineană marca Viceroy, în valoare de aproximativ 32.000 de lei.
În data de 03 iunie a.c., polițiștii de frontieră din Poienile de Sub Munte au organizat și desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.  Astfel, în jurul orei 05.00, lucrătorii noștrii au efectuat semnalele regulamentare încercând să oprească pentru control un autoturism marca VW care circula pe un drum forestier din apropierea frontierei de stat. În acel moment autoturismul a demarat în trombă, iar la aproximativ 1,5 km a fost abandonat.
 La cercetarea terenului, în apropierea mașinii, au fost descoperite 8 colete învelite în folie de culoare neagră ce conțineau  3.860 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
În cauză s-a  întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar mașina folosită în activitatea  infracțională a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

În data de 03 iunie, în jurul orei 23.30 o patrula din cadrul sectorului PF Sighet a observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care transportau mai multe colete.
Imediat lucrătorii noștri au trecut la urmărirea suspecților moment în care aceștia au abandonat coletele fugind în direcții diferite.
Pe timpul urmăririi au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce. Aceștia au sărit în apa râului Tisa și au trecut pe malul ucrainean.
Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin și urmează a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.
La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete ce conțineau cantitatea de 8.890 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 74.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În momentul de față cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră maramureșeni în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și probării întregii activități infracționale, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.