VIDEO | Studenți de la București, în stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

Nouă studenți ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”București, Arma Jandarmi, doi din anul I, trei din anul II și patru din anul III de studiu, efectuează anul de practică la Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul”Maramureș, în perioada 15 februarie -14 martie din Baia Mare.

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare cei nouă studenți își desfășoară stagiul de practică prevăzut în programa de învățământ. Tinerilor studenți, le sunt prezentate unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul și misiunea executate de către jandarmii maramureșeni. Pe întrega perioadă a stagiului de practică studenții sunt îndrumați de către tutori jandarmi, ofițeri cu experiență în activitatea profesională, la structurile la care au fost repartizați”,  spune Radu Nicolae, purtător de cuvțnt IJJ Maramureș

Visul lui Radu pentru a urma o carieră militară a început în clasa a X-a, când a început să aibă aspirații către un regim militar, fiind pasionat de o anumită disciplină în efectuarea unor anumite activități, dar și de sport.

”Ideal ar fi să continuu activitatea în cadrul IJJ Maramureș, pentru că interesul oricărei persoane este să se întoarcă acasă,deoarece este mult mai eficient, alături de perfecționare în domeniul în care voi activa, cel mai probabil la compartimentul juridic fiind student la această specializare. Îmi doresc să-mi găsesc un anturaj, un colectiv asemeni mie și să mă pot dezvolta, așa cum îi vâd și pe colegii mei că s-au dezvoltat, adică în cel mai bun mod posibil”, spune Radu Păcurar, student la Academia de Poliție.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.