Strângere de fonduri pentru achiziționarea unui ventilator mobil pentru secția de terapie intensivă

Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare derulează o campanie de strangere de fonduri pentru achiziționarea unui ventilator mobil pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Baia Mare, aparatură medicală necesară bolnavilor de coronavirus.

Reprezentanții asociației spun că își doresc să crească șansele de supraviețuire ale băimărenilor infectați cu coronavirus prin achiziționarea unui ventilator mobil pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Județean . De asemenea aceștia caută să achiziționeze măști, combinezoane, botoșei și dezinfectant pentru a fi donate unității medicale.

”Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare a demarat o acțiune de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui ventilator, extrem de necesar  pacienților care sunt infectați cu noul coronavirus și sunt la terapie intensivă. Până în acest moment din ceea ce am reușit să strângem am ajuns la suma de 41.500 lei. Oferta pe care o avem noi pentru un aparat la care am convenit cu șefa secției de terapie intensivă costă cu TVA 17 200 euro pentru a fi livrat într-un termen relativ scurt, dacă putem spune că 45 de zile este un termen scurt. Alte tipuri de aparate mai scumpe sau mai ieftine au termenul de livrare de peste 3 luni. Pentru că în Baia Mare sunt extrem de puține astfel de aparate căutăm acel aparat care să fie util și să poată fi livrat într-un termen accesptabil”, a declarat Viorel Bogdănel Gavra, președintele Asociației Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare.

Mai multe informații despre această campanie de strangere de fonduri pentru achiziționarea unui ventilator necesar bolnavilor de COVID -19 găsiți pe pagina de facebook Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.