REPORTAJUL ZILEI | Sorina Pintea a revenit la cârma  Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, din Baia Mare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a revenit pe scaunul de manager al Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș”din Baia Mare după ce-a părăsit aparatul Administrației Centrale. Azi a susținut prima conferință de presă în Sala de ședințe a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de când a revenit în Maramureș. La conferința de presă susținută de Sorina Pintea, managerul unității medicale, s-a aflat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Subiectele dezbătute au vizat proiectele Spitalului Județean realizate în parteneriat cu administrația județeană, dar și proiectele pesronale  cu privire la modul în care poate crește calitatea serviciilor medicale oferite pacienților.

Sorina Pintea s-a intors in functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare dupa perioada de un an si nouă luni petrecuta în fruntea Ministerului Sănătățiii.Aceasta a declarat că este mândră să fie managerul spitalului și că este locul în care și-a dorit cu adevărat să se întoarcă.

“Vreau sa va spun ca este greu sa explic ce am realizat in acea perioada, un an si noua luni de mandat in fruntea Ministerului Santatii, dar pot sa va spun, foarte pe scurt, ca pentru mine si pentru Guvernul din care am facut parte nu a avut culoare politica si asta s-a vazut din repartitia fondurilor de investitii, de exemplu, pentru ca aici au fost o gramada de discutii. Repartitia acestor fonduri s-a facut in functie de necesitatile fiecarei regiuni de dezvoltare in parte, de necesitatile dezvoltarii de servicii medicale din fiecare zona din Romania.

Poate cel mai important lucru cu care am ramas de la minister este relatia cu pacientii. Vreau sa va spun ca numarul mesajelor pe care le primeam in perioada cand eram ministru nu s-a injumatatit, nu s-a diminuat, dimpotriva, primesc aceleasi mesaje de la pacienti, care imi cer sfaturi si pe care incerc sa-i ajut inclusiv din aceasta postura.

Sa fii un ministru bun al Sanatatii inseamna sa iubesti in primul rand oamenii, cred ca este conditia esentiala, sa iti pese de oameni. Discutam despre sistem, dar sistemul suntem noi si cred ca a transfera personalului empatia noastra, a celor de la conducere, e un lucru foarte important.

Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș”este locul in care mi-am dorit cu adevarat sa ma intorc, sunt mandra sa fiu managerul acestui spital, sa putem avea impreuna grija de sanatatea maramuresenilor si a baimarenilor, sa fim aproape de comunitate, cred ca asta este cel mai important, sa cunoastem nevoile pacientilor, sa cunoasca ceea ce se intampla intr-un spital, pentru ca si respectul fata de personalul medical este foarte important. Si noi suntem oameni si noi avem griji, probleme si suntem aici pentru a putea avea grija si de ceilalti”, a punctat Sorina Pintea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.