VIDEO | Solemnitățile de 1 Decembrie vor avea loc anul acesta fără participarea publicului

Ziua Națională, fără paradă. Solemnitățile de 1 Decembrie vor avea loc anul acesta fără participarea publicului.

Din cauza pandemiei, toate ceremoniile de 1 Decembrie vor fi simbolice și foarte restrânse, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Restricțiile impuse vor fi respectate și în municipiul Sighetu Marmației.

”Pe data de 1 decembrie suntem limitați, practice ne este interzis a organiza ceremonii dedicate zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, prin hotărârea CNSU din 14 noiembrie, 2020, s-a dispus interzicerea oricărei ceremonii în localitățile din România, cu excepția municipiilor reședință de județ și a municipiului București. În municipiile reședință de județ se permite participarea a 100 de persoane, iar în Municipiul București, a 400 de persoane.  În aceste condiții, am hotărât ca iluminatul public șă fie pornit anul acesta de 1 Decembrie, să facem o bucurie, în aceste zile de restriște, sighetenilor”, spune Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației

BETA: Anul acesta, în contextul pandemiei, și Ziua Națională cade victimă restricțiilor. Ceremonia de 1 Decembrie din 2020 se alătură astfel tuturor celorlalte festivități și ocazii unde se strângeau mulțimi de oameni și care acum sunt, temporar, suspendate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.