VIDEO | Acțiuni de control efectuate de inspectorii de muncă

În perioada 9– 24 noiembrie, inspectori de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au desfăşurat acţiuni specifice de identificare a cazurilor de încălcare a legislaţiei muncii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul lucrătorilor.

În cadrul acţiunii au fost verificaţii şi angajatorii care îşi desfăşoară activitatea prin telemuncă.

Au fost controlaţi un număr de 28 de angajatori, fiind identificate 37 de deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere.

Un număr de 22 de angajatori au fost sancţionaţii, fiind aplicate un număr de 37 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 35 de avertismente şi 2 amenzi în valoare de 2.000 de lei.

Din deficienţele constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate amintim: neasigurarea triajului epidemiologic, neutilizarea echipamentului individual de protecţie, neasigurarea distanţei minime de 1,5 metri între lucrători la locurile de muncă, instruire insuficientă, iar în cazul activităţii prin telemuncă amintim, lipsa instrucţiunilor proprii pentru activitatea prin telemuncă, lipsa verificării echipamentelor utilizate şi a instrucţiunilor de utilizare,etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.