Societatea de salubrizare din Sighet va demara cea de-a doua campanie de montare a containerelor destinate deșeurilor selective

În scurt timp, societatea de salubrizare din Sighet va demara cea de-a doua campanie de montare a containere tip iglu, destinate deșeurilor selective. Toate cele 180 de containere vor fi distribuite pentru a acoperi toate zonele orașului.

Campania va demara pe la sfârșitul lunii martie. Momentan, societatea de salubrizare deține 180 de bucăți de iglu-uri.

”Țin să menționez că aceste containere nu se distribuie la cererea cetățenilor, ci conform unui grafic stabilit în comun cu administrația publică locală. Nu le putem împrăștia haotic. Această distribuire se face și în funcție de accesul pe care îl avem cu utilajele noastre auto, în zonele respective”, spune Ovidiu Șuștic, directorul societății de salubrizare.

Printre zonele care încă necesită astfel de containere sunt cartierele Iapa, Câmpu Negru, Șugău și Valea Cufundoasă. O parte din materialul colectat în aceste iglu-uri va fi destiant reciclării. Iglu-urile galbene, destinate colectării peturilor și dozelor de aluminiu au frecvență de golire o dată la două săptămâni,  cele albastre, pentru colectarea cartonului, se golesc o dată la trei săptămâni,  iar cele verzi, pentru colectarea sticlei, o dată pe lună.

”Deșeurile transportate la sediul nostru tehnic, de pe strada Pescarilor sunt în proporție de 50% deșeuri pe care le putem selecta, balota, pune la presă și trimite mai departe. Avem angajate și în jur de 11 persoane care realizează o sortare manuală a deșeurilor reciclabile. Avem și o presă cu care le putem balota. Se fac baloți de carton, peturile se  pot sorta pe culori, iar sticlele sunt depozitate în containere speciale”, specifică Ovidiu Șuștic..

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, partea de deșeuri recilabile colectată în prezent de către operatorul Herodot Grup SRL este de trei-patru ori mai mare. Spre exemplu, în cursul lunii ianuarie a.c. s-au sortat și trimis spre reciclare peste 20 de tone de PET-uri sub formă de baloți și peste 7 tone de hârtie și carton, presate și balotate.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.