Sindicatul Pro Lex nu este de acord cu noua funcţie a lui Sorin Blejnar

Sindicatul Pro Lex nu este de acord cu noua funcţie a lui Sorin Blejnar

Sindicatul „Pro Lex” a constatat ca Sorin Blejnar si-a asigurat, in mod nelegal, functie de conducere la o structura subordonata si a sesizat ANFP in ceea ce priveste transferul lui Sorin Blejnar din functia de comisar general adjunct de la Garda Financiara in functia de director al Directiei de Verificari Fiscale din cadrul ANAF.
In conformitate cu prevederile legale, transferul la cerere se poate face numai atunci cand persoana respectiva detine calitatea de functionar public. Cand a solicitat transferul, Sorin Blejnar nu mai detinea calitatea de funcţionar public, fiind suspendat din functia publica pe perioada cat indeplinea functia de demnitar (secretar de stat) – presedinte ANAF.
         Mai mult, Directia de Verificari Fiscale este in subordinea directa a Presedintelui ANAF, iar cererea de transfer, conform prevederilor legale, trebuia aprobata de catre seful institutiei in subordinea careia se afla aceasta directie, respectiv de insusi Sorin Blejnar.
        Intrucat functia de director la aceasta directie ar putea fi remunerata cu un salariu mai mare decat cea de comisar general adjunct, s-a solicitat si Agentiei Nationale de Integritate sa verifice daca nu a existat un conflict de interese in derularea acestei proceduri, potrivit art. 72 (1) din Legea nr. 161/2003.
            In opinia „Pro Lex”, target-ul stabilit de premier pentru seful ANAF nu a fost decat un pretext pentru inlaturarea lui Sorin Blejnar, in fapt motivele fiind cele prezentate in presa de-a lungul timpului.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.