Sighetu Marmaţiei: A debutat o nouă ediţie a Lecturiadei Sighetene

Sighetu Marmaţiei: A debutat o nouă ediţie a Lecturiadei Sighetene

 În Sala 21 a Colegiului Naţional “Dragoş Vodă” a avut loc astăzi, 8 decembrie, cu începere de la ora 14:00 o nouă ediţie a Lecturiadei Sighetene. Prin aceste întâlniri, organizatorii intenţionează să adune tinerii pasionaţi de lectură şi să dezbată ultimele cărţi citite. În această ediţie, subiectul discuţiei a fost nuvela "Geamilia” de Cinghiz Aitmatov.

Aceste cercuri de lectură atrag un numar mare de elevi pasionaţi de lectură şi nu numai. De această dată cartea a fost trimisă elevilor de cadrele didactice prin intermediul e-mail-ului. Desi nu au fost foarte incantati de ideea lecturii in format electronic, subiectul nuvelei fiind foarte incitant, i-a atras pe elevi spre lectura, chiar si in aceste conditii.
Majoritatea elevilor s-au apropiat considerabil de nuvela “Geamilia” şi au citit-o cu mare drag deoarece subiectul reprezintă o poveste de dragoste neaşteptată. 
Principalul obiectiv pe care cadrele didactice doresc să-l atingă prin aceste evenimente culturale e promovarea interesului pentru lectură şi totodată convingerea elevilor de valoarea literară şi culturală a acestora. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.