Maramureş: Partidul Popular Maghiar din Transilvania are filiale în Sighetu Marmaţiei şi Coltău

Maramureş: Partidul Popular Maghiar din Transilvania are filiale în Sighetu Marmaţiei şi Coltău

Cel mai nou partid de pe scena politică, Partidul Popular Maghiar din Transilvania, şi-a înfiinţat două filiale şi în judeţul Maramureş. Reprezentanţii formaţiunii politice au decis ca acestea să fie deschise în municipiul Sighetu Marmaţiei şi în comuna Coltău.

Fostul deputat UDMR de Timiş, Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania a depus la începutul lunii mai, la Tribunalul Bucureşti, cererea pentru înregistrarea juridică a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, motivând faptul că această formaţiune politică încearcă să umple un gol în reprezentarea comunităţii maghiare. Mentorul Partidului Popular Maghiar din Transilvania este europarlamentarul Laszlo Tokes. Formaţiunea politică are filiale în judeţele Bihor şi Sălaj iar de curând au fost deschise două filiale şi în judeţul Maramureş, în municipiul Sighetu Marmaţiei, respectiv în comuna Coltău.

Formaţiunea politică a reuşit să strângă 29.268 de semnături, în condiţiile în care legea partidelor prevede depunerea unui număr de 25.000 de semnături ale susţinătorilor din 18 judeţe şi municipiul Bucureşti. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, în 14 iulie, cererea privind înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal. PPMT a făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti iar în luna septembrie, acesta a fost admis de Curtea de Apel Bucureşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.