Sighetenii sărbătoresc VOLUNTARIATUL

Sighetenii sărbătoresc VOLUNTARIATUL

Asociaţia “Fraţi Minori Capucini” alături de prieteni şi colaboratori organizează pentru Sighet şi sigheteni “Sărbătoarea Voluntariatului”, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Sub sloganul “I care” , “Îmi pasă – Pentru o cetăţenie activă”, activităţile dedicate acestei sărbători vor debuta de Ziua Internaţională a Copilului, miercuri, 1 iunie.  La sediul Asociaţiei „Micul Prinţ”,miercuri, 1 iunie  elevi de la şcoli generale şi licee din Sighetu Marmaţiei vor prezenta lucrări în power point cu tematica „Drepturile copilului” şi  „Solidaritate pentru suferinţa semenilor de pe alte continente” . Pornind de la situatii concrete, trecute prin filtrul inocentei copilariei,  elevii vor incerca sa aduca in atentia opiniei publice valori ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii. Proiectele realizate de copii vor fi premiate de organizatori.
Copii şi tineri voluntari de la Cetrul de Zi „Micul Prinţ” vor organiza o serbare de sfârşit de an şcolar, joi, 2 iunie, tot la sediul Centrului de Zi „Micul Prinţ”. Timp de o ora, 15 copii coordonaţi de Camelia Korut, responsabil al centrului, vor pune în scenă musical-ul teatral „Forzza venite gente”, „Degrabă veniţi oameni!” – prin care vor da viaţă câtorva episoade din viaţa Sfântului Francisc, tocmai pentru a sesiza importanţa mobilizării şi implicării în acţiuni de voluntariat.
Sâmbătă, copii de la Gradiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 din Sighetu Marmaţiei vor împărţi fluturaşi informativi pe stradă, pentru popularizarea evenimentului de duminică.
„Sărbătoarea Voluntariatului „ se va încheia în 5 iunie, la Grădina Morii. Organizatorii, împreună cu parteneri şi colaboratori vor încerca să trasnmită tuturor sighetenilor şi nu numai invitaţia de a li se alătura acestei acţiuni, care urmăreşte să mobilizeze mediul asociativ din Sighetul Marmaţiei.  Organizatorii vor oferi tuturor celor prezenţi, începând cu orele 15:00 un concert cu formaţii sosite special pentru acest eveniment din Italia, momente artistice oferite de copii şi tineri talentaţi din Sighetul Marmaţiei. Toţi copiii prezenţi la Grădina Morii pe 5 iunie, vor putea participa la activităţi de animaţie, facepainting, baloane modelate. În timpul spectacolului, asociaţiile şi instituţiile care activează în Sighet, vor avea standuri de prezentare, prin intermediul cărora îşi vor face cunoscute activităţile derulate, dar vor urmări totodată să atragă noi voluntari care să le susţină iniţiativele.
Comisia Europeana a numit Anul 2011 Anul European al Voluntariatului. In acest an, in toate tarile europene sa sarbatoreste voluntariatul Anul 2011 este dedicat celor 100 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene implicaţi în activităţi de voluntariat şi celor care doresc să li se alăture, celor care îi sprijină şi celor care beneficiază de implicarea, energia şi entuziasmul acestora. Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt români, potrivit Barometrului European din mai 20101. Anul 2011 este Anul european al voluntariatului (AEV), prilej de a aduce în atenţie activitatea de voluntariat care pune în practică valorile europene ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii, aducând beneficii atât persoanelor care se implică voluntar, cât şi comunităţilor în care aceştia trăiesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.