Exerciţiul de simulare a accidentului aviatic a fost util pentru toţi participanţii

Exerciţiul de simulare a accidentului aviatic a fost util pentru toţi participanţii

 Intervenţia structurilor abilitate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, în cadrul exerciţiului de simulare a accidentului aviatic de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare a fost analizată de către factorii conducerea fiecărei instituţii sau organizaţii.
               Prefectul Sandu Pocol a spus: "Exerciţiul de pregătire pe care l-am organizat a fost unul util pentru toţi cei care au participat. Am vizionat şi analizat imaginile, din interior, filmate de către persoane desemnate din partea mai multor instituţii sau organizaţii. Au fost constatate mici sincope, inerente, chiar la începutul producerii situaţiei de urgenţă, când nu a existat o sufiecientă coordonare între participanţi. Nu au fost greşeli mari care să pună în pericol salvarea persoanelor implicate în accidentul de avion, ci unele neînţelegeri cu privire la punerea în practică a unor proceduri. Chiar dacă ne-am fi confruntat cu un caz real de prăbuşire a avionului, situaţie pe care nu şi-o doreşte nimeni, pe ansamblu, întregul exerciţiu de pregătire a fost o reuşită. Fiecare dintre participanţi a avut de învăţat şi sunt convins că au fost identificate măsuri de îmbunătăţire a Planului roşu de intervenţie la nivelul judeţului nostru".
               Filmările au scos în evidenţă profesionalismul, pe categorii de intervenţie, al tuturor celor care au participat, de la pompierii militari, la paramedici, asistenţi medicali, medici, poliţişti, jandarmi, voluntari de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare şi Crucea Roşie Maramureş. Inclusiv criminaliştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au amprentate la modul real cadavrele, chiar dacă ele au fost doar manechine. Şi cei care au efectuat ancheta penală şi au luat probe în vederea stabilirii cauzei producerii prăbuşirii avionului şi-au făcut datoria.Psihologii şi preotul au acordat asistenţă de specialitate, respectiv asistenţă spirituală. Şi angajaţii aeroportului au avut o contribuţie deosebită în organizarea exerciţiului şi a identificării victimelor. Voluntarii au fost foarte bine machiaţi şi şi-au jucat perfect rolul de victime.
                A fost un exerciţiu de pregătire care a arătat capacitatea de intervenţie a tuturor structurilor şi în mod cert asemenea practici şi antrenamente sunt folositoare celor care intervin în salvarea vieţilor şi bunurilor materiale ale cetăţenilor. Vom mai organiza astfel de exerciţii, inclusiv de verificare a capacităţii de intervenţie a structurilor abilitate în gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru că ele duc nu numai la dobândirea de competenţe profesionale, dar şi la o mai bună cunoaştere şi la promovarea de relaţii sociale şi inter-instituţionale între personalul care este implicat în acţiunile de intervenţie desfăşurate în sprijinul populaţiei care se confruntă cu probleme de sănătate la producerea unor evenimente care le pune în pericol viaţa, a adăugat prefectul de Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.