Sighetenii îşi lasă în urmă familile şi se reîntorc la muncă în străinătate

Sighetenii îşi lasă în urmă familile şi se reîntorc la muncă în străinătate

Aglomeratie mare la firmele care realizeaza transport de persoane in strainatate. Romanii reveniti in tara pentru a-si petrece concediul alaturi de familie si prieteni, se intorc acum peste hotare. I-am gasit azi cu regrete mari ca se intorc la lucru, insa cu sufletul impacat ca fac un ban cinstit,  ban  care in Romania ar fi imposibil sa-l castige. Se vor intoarece in sanul familiei abia de Craciun sau in august anul viitor.
Lacrimi de tristete si multa durere in suflet asta s-a vazut  pe fetele sighetenilor care se reantorc la lucru in strainatate. Nevoiti sa lase totul in urma, in cautarea unui trai mai bun, si-au luat astazi ramas bun de la sotii, copii si prieteni. Ii asteapta luni bune de singuratate departe de casa si familie. Cei mai multi vin in tara de cel mult 2 ori pe an.
Nu-i sperie faptul  ca pana in data de 31 decembrie 2012 Comisia Europeana (CE) a adoptat decizia prin care aproba solicitarea Spaniei de a restrictiona accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca. Sighetenii sustin ca spanilolii ii apreciaza pentru munca depusa si pentru  seriozitatea cu care trateaza totul.
Cei mai multi asteapta cu nerabdare zile mai bune pentru a se putea intoarce in tara. Nici in Spania “ nu stau colacii pe garduri”, castigurile nu sunt la fel de mari ca alta data, insa, deocamdata tara gazda le ofera mai multe oportunitati decat Romania. Pentru ca nu au incotro, sacrifica famila in favoarea banului. Cei intervievati de noi ne-au declarat ca au de ales: sa aiba o familie unita dar sa moara de foame, sau, sa plece la munca si sa le ofere un trai decent copiilor, desi acestia nu se bucura de prezenta parintilor decat, o data de doua ori pe an.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.