O bună parte din elevii înscrişi la Bac, nu s-au prezentat la testări

O bună parte din elevii înscrişi la Bac, nu s-au prezentat la testări

Luni s-a dat startul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2011.  Pentru probele de competente s-au inscris din intreg Maramuresul Isoric la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii, singurul centru de evaluare din zona, un numar de 54 de candidati. In pofida faptului ca li s-a oferit a doua sansa, au fost foarte multi cei care au decis, din diverse motive, sa nu se prezinte la testari.
Singurul centru de evaluare la nivelul Maramuresului Istoric pentru probele de  competente a fost la  Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighet.  In pofida faptului ca initial au fost insrisi 54 de candidati, asteptarile dascalilor au fost inselate de numarul mare de absenti de la testari. Luni, la  prima proba ceea  la limba si literatura romana, 15 candidati au ales sa nu se prezinte, 31 fiind admisi. La proba orala la o limba straina ,din totalul de 52 de elevi inscrisi , 23 nu s-au prezentat, iar la ultima proba, ceea a competentelor digitale numarul celor care au fost declarati admisi au fost de 33, absentii fiind in numar de 17.
Emotiile vor continua  si luni, 29 august,  cand absolventii de liceu vor sustine proba scrisa la limba si literatura romana. Pe 30 august va urma proba scrisa la limba si literatura materna iar miercuri, pe 31 august, elevii vor sustine proba obligatorie a profilului.Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat se va incheia pe 2 septembrie cu proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii.Privitor la examinarea scrisa, elevii din Maramuresul Isoric vor fi repartizati in doua centre  de evaluare, respectiv la Scoala George Cosbuc din Sighet si la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servici.  Pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalureat s-au  luat masuri de securitate la fel de drastice ca si la bacul din vara,urmand sa fie aspru sanctionati  cei care vor incerca sa fraudeze examenul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.