SIGHET: Un grup de eleve de la Liceul Tehnologic Forestier au vizitat redacţia Sighet FM şi TV SIGHET

SIGHET: Un grup de eleve de la Liceul Tehnologic Forestier au vizitat redacţia Sighet FM şi TV SIGHET

Festivalul Naţional al Şanselor Tale, proiectul educaţional derulat de Liceul Tehnologic Forestier s-a încheiat astăzi. Pentru ultima zi, Mariana Rad, directorul adjunct al liceului a organizat o vizită cu un grup de eleve la redacţia Sighet FM şi TV Sighet. Fetele au vizitat departamentele, au făcut cunoştinţă cu colectivul redacţional şi au cunoscut emoţiile unei intervenţii în direct pe 89,3 FM, frecvenţa Radioului Maramureşului Istoric.
Activităţile din cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale, desfăşurate de către Liceul Tehnologic Forestier au început cu o dezbatere pe tema Solidarităţii între generaţii.O altă activitate a presupus discuţii cu un psihoterapeut pe marginea temei violenţei. Promovarea experienţelor reuşite şi derularea unei campanii ecologice de colectare şi reciclare, desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Ecologică din Sighet, au fost alte două obiective atinse în cadrul acestui proiect. Pentru activitatea de astăzi“Către un viitor dinamic”, Mariana Rad, directorul adjunct al liceului a venit cu un grup de fete în vizită la redacţia Sighet FM şi TV Sighet.
După ce s-au familiarizat cu spaţiul de emisie, două dintre eleve au intrat în direct pe radio pentru a prezenta radioascultătorilor obiectivele proiectului educaţional. Au avut emoţii mari, dar s-au descurcat de minune.

Atilla Kantor, directorul postului de radio Sighet FM a fost încântat de această iniţiativă, mai ales că este şi el absolvent al Liceului Forestier.
O altă echipă formată din elevele care ne-au vizitat astăzi au însoţit o echipă de reporteri pe teren pentru a învăţa care este parcursul uei ştiri până la forma finală.
Activităţle desfăşurate în acaestă săptămână au oferit elevilor o mai bună cunoaştere şi percepţie asupra câtorva subiecte care ridică probleme în rândul tinerilor. Întreaga acţiune s-a desfăşuratsub genericul „Mediul social mai sigur pentru o educaţie mai performantă”, din cadrul ediţiei a XIII-a a Festivalului Naţional al Şanselor Tale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.