SIGHET: Mult mai mulţi sigheteni au optat anul acesta, in comparatie cu anul trecut pentru prajituri cumparate, in detrimentul celor facute acasa

SIGHET: Mult mai mulţi sigheteni au optat anul acesta, in comparatie cu anul trecut pentru prajituri cumparate, in detrimentul celor facute acasa

Au trecut de mult vremurile in care erau la mare cautare prajiturile si cozonacii facuti de gospodine acasa in pragul sarbatorilor. Programul incarcat al doamnelor din ziua de azi, dar si calitatea garantata le face pe tot mai multe sighetence sa apeleze la cofetarii si patiserii pentru a se aproviziona cu dulciuri pentru masa de Craciun, asta spre incantarea producatorilor care au ales sa nu modifice pretul tocmai pentru a atrage cat mai multa clientela.Sighetenii care doresc sa isi cumpere prajiturile pentru masa de Craciun, dar inca nu au dat comanda si nu s-au trecut pe listele de asteptare risca sa nu mai aiba ce cumpara. Cofetariile si patiseriile care se respecta abia daca mai pot face fata comezilor mari. Cei mai multi sigheteni au dat comanda inca de la inceputul lunii decembrie. In astfel de conditii productia de dulciuri a crescut in aceasta perioada cu 50%.Desi si-au marit norma zilnica dministratorii nu se plang, preturile au ramas  aceleasi tocmai in ideea de a atrage cat mai multi cumparatori. Iar preturile accesibile i-au determinat pe mai multi sigeteni in comparatie cu anul trecut sa opteze pentru prajituri cumparate, in detrimentul celor facute acasa.In topul preferintelor sighetenilor raman traditionalii cozonaci care se pot achizitiona  in functie de producatori la un pret ce porneste de la 5 lei. Prajiturile se vand la preturi cuprinse intre 20 si 30 de lei, kilogramul, iar saleurile costa in jur de 20de lei, un kilogram.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.