VIDEO | SIGHET: Măsuri pentru rezolvarea problemelor generate de colectarea si depozitarea deșeurilor după închiderea gropii de gunoi

După ce groapa de gunoi din Sighetu Marmației a fost închisă în urma unei decizii a Curții de apel Cluj, administrația locală anunță măsurile luate pentru rezolvarea problemelor generate de colectarea și depozitarea deșeurilor.

Potrivit primarului municipiului Sighetu Marmației, din vara anului 2017 la Sighet a funcționat o platforma provizorie de depozitare, amplasamentul fiind aprobat prin hotărârea Consiliului Local. Curtea de Apel Cluj a pronunțat în anul 2019 o hotărâre, potrivit căreia HCL prin care s-a pus la dispoziția Herdot terenul pentru construirea platformei a fost anulată parțial, în ce privește destinația terenului pus la dispoziție. Hotărârea de Conciliul Local a fost emisă în 2017 pentru o perioada de 3 ani. În cursul lunii august 2020 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a emis o hotărâre prin care a avizat depozitarea gunoiului pe platformele provizorii de la Sighet și Baia Mare până în luna februarie 2021. Efectele hotărârii CJSU privind platforma temporară de la Sighet au fost suspendate de către Tribunalul Maramureș în cursul săptămânii trecute.

”Primăria a primit la dată de 22 decembrie 2020 notificare din partea Herodot, ocazie cu care am aflat dispoziția instanței care interzice depozitarea deșeurilor pe platforma provizorie din municipiu, motiv pentru care am pornit adrese către Consiliul Județean și Instituția Prefectului, solicitând întrunirea CJSU pentru a lua o decizie cu privire la această situație care, nu afectează doar Sighetul, ci și întreg Maramureșul istoric. Se caută soluții de către toți factorii decizionali. Până la identificarea unei soluții viabile, pentru a înlătura disconfortul generat de eventuală necolectare a deșeurilor de pe rază municipiului nostru, pentru protejarea sănătății populației și a mediului înconjurător, împreună cu operatorul de salubritate Herodot, am luat hotărârea că în perioada imediat următoare deșeurile să fie transportate la depozitul ecologic din județul Bihor, având și acordul Primăriei Oradea în acest sens” a precizat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Reprezentanții administrației locale sighetene informează cetățenii care locuiesc la case că de săptămâna aceasta se vor colecta deșeurile după programul stabilit, și totodată cetățenii sunt rugați că în perioada imediat următoare, pe cât posibil, să nu depoziteze în zona containerelor și pe spațiul public deșeurile voluminoare (mobilier, electrocasnice mari, moloz, etc.).

Sursa foto: facebook Vasile Moldovan

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.