Sighet: Copiii de la Grădiniţa cu P.P Nr.9 şi prichindeii la Creşa Piticot au marcat "Săptămâna legumelor şi a fructelor donate"

Sighet: Copiii de la Grădiniţa cu P.P Nr.9 şi prichindeii la Creşa Piticot au marcat "Săptămâna legumelor şi a fructelor donate"

 Astăzi copiii de la Gradiniţa cu Program prelungit Nr.9 au mers în vizită la colegii lor mai mici, prichindeii de la Creşa Piticot. Şi nu au mers cu mâna goală ci cu un coş plin cu fructe tocmai pentru a marca “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Proiectul se înscrie într-o campanie desfăşurată la nivel naţional având ca scop sensibilizarea eleviilor şi a profesorilor din unităţile de învăţământ la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa alimentelor.
În perioada 12-16 noiembrie s-a desfăsurat campania de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Copiii de la Gradiniţa cu program prelungit Nr. 9 s-au solidarizat şi azi au făcut o vizită copiilor de la Creşa Piticot aflată în subordinea Consiliului Local Sighet. “Înarmaţi cu fructe” aceştia au încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanţa unei alimentaţii sănătoase, din care să nu lipsească fructele şi legume. “Ne-am gândit ca împreuna cu părinţii şi copii gradiniţei noastre să facem o primă vizită micuţilor de la Creşa Piticot . Nu am venit cu mâna goală ci cu fructe pentru totii copiii. Am vrut să ne încadrăm în proiect şi să marcăm o primă acţiune între copiii noştri şi cei de la Creşa Piticot” a conchis Maria Tomoiagă director în cadrul grădiniţei cu Program Pelungit nr. 9.
Potrivit directorului Maria Tomoiagă, în anul şcolar 2012-2013 Gradiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 şi Serviciul Public de Asistenţă Socială a încheiat un parteneriat în scopul desfăsurării unor serii de proiecte comune.
Astăzi, însă, copii de Piticot nu i-au rezistat lui “Moş Ene” şi au adormit, urmând să se bucure de darurile primite doar după programul de somn.
Proiectul îşi propune de asemenea consolidarea abilităţilor copiilor  de a trăi împreună, a forma prietenii într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.