Maramureş: Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea pe U.A.T.-uri a 7.334.000 lei, pentru achitarea arieratelor

Maramureş: Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea pe U.A.T.-uri a 7.334.000 lei, pentru achitarea arieratelor

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumei de 7.334.000 lei pentru achitarea arieratelor pe anul 2012, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

6.033.000 lei au fost alocaţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea unităţilor administrativ-teritoriale, a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, faţă de furnizorii de bunuri şi servicii. "Am încercat să fim cât mai exacţi în acest calcul şi fiecare U.A.T. să primească procentul cuvenit, care se ridică undeva la 19%", a precizat preşedintele C.J. Maramureş, Zamfir Ciceu.

De asemenea, 33 mii lei au fost alocaţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea unităţilor adminsitartiv-teritoriale provenite din derularea programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, cu excepţia arieratelor aferente contribuţiei proprii la proiectele derulate prin acest program.

Totodată, 1.268 mii lei au fost aprobaţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea unităţilor adminsitartiv-teritoriale provenite din derularea programului privind reabilitarea, modernizarea şi sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, precum şi în unităţile administrativ-teritoriale cu resurse turistice, cu excepţia arieratelor aferente constribuţiei proprii la proiectele derulate prin acest program. Primăriei Sighetu Marmaţiei i-a fost repartizată suma de 314,94 mii lei
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.