ȘI-AU DAT FOC LA VALIZĂ: Trei minori cercetați după ce au fost prinși cu sute de petarde

ȘI-AU DAT FOC LA VALIZĂ: Trei minori cercetați după ce au fost prinși cu sute de petarde

 În urmă cu trei zile poliţiştii maramureşeni au demarat acţiunea ”Foc de artificii”. Trei minori, care deţineau fără drept aproape 500 de petarde, au fost depistaţi miercuri de poliţişti, iar acum sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

 În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectării prevederilor privind regimul materiilor explozive, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase împreună cu cei din Borşa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi minori din Borşa deţin obiecte pirotehnice interzise. Asupra lor au fost găsite 364 de petarde.
Tot miercuri, poliţiştii secţiei din Leordina au depistat un minor de 15 ani, din Bistra, care avea 119 petarde. Produsele pirotehnice au fost confiscate. Polițiștii reamintesc că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Polițiștii vor continua controalele atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.