VIDEO | Senatorul PMP Severica Covaciu – soluții pentru majorarea alocațiilor

Senatorul PMP de Maramureș Severica Covaciu susține majorarea alocațiilor pentru copii. Aceasta spune că s-ar putea găsi resurse financiare pentru această majorare dacă ar fi eliminate pensiile speciale și dacă s-ar reduce numărul de parlamentari.

Severica Covaciu a precizat că este necesară creșterea alocației copiilor pentru că în prezent această sumă este destul de mică. În ceea ce privește resursele financiare, senatorul PMP de Maramureș a precizat că există soluții.

”Sunt întru totul de accord cu această mărire a alocației pentru copii deoarece suma este chiar sub nivelul decenței și în acest moment. Nu putem spune că este o sumă foarte mare, tocmai făcusem o interpelare ministrului și solicitasem un punct de vedere în ceea ce privește o majorare a acestei alocații. Sigur că este greu pentru noul Guvern dar eu le transmit că există soluții și posibilități de a găsi această sursă de finanțare. Există acele pensii speciale pe care noi solicităm, cei din PMP, de atâta vreme să fie scoase, pensiile speciale ale parlamentarilor și alte pensii speciale și mai mult, reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum noi am solicitat în nenumărate rânduri și considerăm că de aici se pot găsi câteva resurse în plus pentru a acoperi acestă nevoie și această creștere a alocației”, a declarat Severica Covaciu, senator PMP.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că, cel mai probabil, soluția în privința alocațiilor pentru copii este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii care le dublează.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.