SEMNAL DE ALARMĂ: Dezastru la platforma industrială Cuprom

SEMNAL DE ALARMĂ: Dezastru la platforma industrială Cuprom

 Platforma industrială Cuprom din municipiul Baia Mare este lăsată în paragină, dar mai grav e faptul că se constată ilegalități și aici. S-a vorbit anii trecuți despre alocarea câtorva milioane de euro pentru cumpărarea platformei Cuprom, dar și despre oportunitatea de a dezvolta acolo un parc pentru industrii creative ca și componentă a proiectului pentru Capitala Culturală Europeană. Astăzi, fosta platformă industrială a devenit o afacere din care municipiul Baia Mare are de pierdut. 

Platforma Cuprom – Phoenix reprezintă o problemă spinoasă pentru comunitatea băimăreană, a susținut ieri, într-o conferință de presă, consilierul local Cristian Niculescu Țâgârlaș. 
„Aproximativ 300.000 de metri pătrați de construcții au fost desființate ilegal în Baia Mare, doar pe această platformă. Urmează să analizăm Romplumbul și APSA. Sunt platforme industriale care puteau fi utilizate exact în ceea ce înseamnă parc economic. Aveam tot ceea ce înseamnă rețele, clădiri, totul construit pentru platforme industriale. Am distrus totul”, a declarat consilierul local Cristian Niculescu Țâgârlaș.
Din punct de vedere legal, construcțiile există, susține Țâgârlaș. De la Directia de Venituri i s-a comunicat faptul că se plătesc impozite, iar din Primărie nu s-a radiat nicio poziție. Adică toate clădirile există din punct de vedere fiscal și chiar plătesc impozite. În schimb, dacă se merge la fața locului se poate constata că ele nu mai există, a mai arătat consilierul local. În aceste sens, se ridică semne de întrebare despre ce s-a întâmplat cu molozul. 
”Depozitarea molozului la cât s-a distrus acolo costa cam 3 milioane de lei și trebuia făcută într-un regim special, pentru că acolo sunt foarte multe produse cu încărcătură toxică, cu încărcătură periculoasă, pentru că acolo a fost un combinat. Toată lumea știe, care are legătură cu orașul Baia Mare, ce a fost acolo. Nimeni nu are control și nu știe unde au dispărut acele deșeuri. Vreau să vă spun că cel puțin din calculul făcut estimativ, aproximativ 300.000 de lei este evaziunea fiscală pentru municipiul Baia Mare”, a adăugat Țâgârlaș. 
Situația reprezintă un semnal de alarmă, Baia Mare având de pierdut mult din punct de vedere economic în condițiile date. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.