VIDEO | Secția Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va fi modernizată

În luna iulie Consiliul Județean Maramureș a alocat aproximativ 1.2 milioane de lei pentru dotarea Secției Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș Baia Mare”. Această sumă este binevenită mai ales că în ultimii ani nu s-au făcut investiții în această secție, spune managerul spitalului județean.

Cu această sumă va fi posibilă dotarea tehnologică a acestei secții cu aparate de înaltă performanță, dintre care amintim: braț radiologic, liotritor laser tip holmium, nefroscop, uteroscop flexibil cu teacă de acces ureteral, laparoscop 3D, precum și alte echipamente utilizate în patologia urologică.

”Având în vedere că secția de urologie a fost privată în ultimul timp de dotare tehnică, mai ales sala de operație urologie, întrucât Ministerul Sănătății ne-a anunțat că va distribui pentru toată țara fonduri în vederea achiziționării tehnicii urologice modern și nu s-a mai întâmplat acest lucru, motiv pentru care am făcut apel la domnul președinte al Consiliului Județean care a fost foarte receptiv la ideea de a înzestra sala de operație de urologie cu tehnică nouă și ne-a aprobat în ședința de Consiliu Județean suma necesară pentru achiziționarea unor aparate în această sală de operație”, a declarat Vasile Pop, manager Spitalul Județean de Urgență Dr. Cobnstantin Opriș Baia Mare.

Potrivit dr. Vasile Pop, Secția Urologie este extrem de importantă la nivelul unității medicale. A fost înființată în anii 1970, în ultimii douăzeci de ani nefiind făcute investiții în ceea ce privește dotarea acesteia. Acesta a mai precizat că prin acest demers, Secția Urologie a spitalului județean din Baia Mare va ajunge în topul secțiilor care se ocupă de tratamentul pecienților urologici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.