Se reiau, din 22 mai, zborurile la Aeroportul Internațional Maramureș

Aeroportul Internațional Maramureș a luat toate măsurile impuse la nivel național, pentru a garanta un mediu sigur pentru pasagerii care optează pentru cursele acestui aeroport. Primul zbor va fi reluat pe data de 22 mai.

Prima cursă regulată de persoane operată de către Compania Tarom va avea loc vineri, în data de 22 mai. S-au luat toate măsurile similare celorlalte aeroporturi din România, în sensul că vor fi redeschide ghișeele de check in cu trei ore înainte de cursă, înainte de zbor,

”Vom face un triaj epidemiologic la intrarea în terminal, iar împreună cu cei de la Serviciul Român de Informați, Poliția Transporturi, Vamă,  am luat decizia într-un comitet de securitate, ca în terminal să nu intre decât pasagerii care urmează să zboare și care urmează să sosească pe aeroportul lor, cadre medicale de la Direcția de Sănătate Publică sau cadrele noastre medicale vor face un triaj epidemiologic. Am luat măsuri ca să se păstreze distanțarea socială în terminal, să nu se intersecteze fluxul de sosiri pasageri cu cel de plecări pasageri, vom avea mijloace de avertizare video afișaj pe pereții terminalului,  am plasarea de dozatoare cu dezinfectant în toate spațiile comune, astfel ncât pasagerii să capete ncredere și să folosească din nou zborurile”, precizează Dorin Buda, director general Aeroportul Internațional Maramureș.

Foarte mulți maramureșeni au optat și în acest an pentru vacanțe externe, cum ar fi Antalya-Turcia și Hurghada-Egipt cu zbor de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Din păcate apariția pandemiei a dat peste cap planurile turiștilor.

”În mod oficial niciun charter nici înspre Antalya, nici înspre Egipt nu a fost anulat. Știu că agențiile de turism care au contractat aceste zboruri se confruntă cu un val de cereri sau de reprogramarea concediilor sau de anularea lor, încă nu avem nicio informație certă cu privire la anularea unor curse charter spre cele două destinații. Dar cel mai probabil, din informațiile pe care le-am primit de la aceste agenții, zborurile cahrter vor fi reluate începând cu luna iulie”, spune Dorin Buda.

Dacă nu vor interveni modificări, primul zbor spre Hurghada-Egipt va fi programat pentru data de 1 iulie 2020, iar pentru Antalya-Turcia pentru data de 20 iunie. Cele două curse charter vor fi săptămânale, Egipt-în zi de miercuri, iar Antalya-în zi de sâmbătă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.