Direcția Silvică Maramureș pune la dispoziția cetățenilor lemn de foc, la dimensiunea cerută de clienți

Nu bine a trecut sezonul rece, că oamenii se aprovizionează cu lemn de foc pentru iarna viitoare. Direcția Silvică Maramureș pune la dispoziția cetățenilor, prin Ocoalele Silvice, lemn de foc, la dimensiunea cerută de clienți.

Ocolul Silvic Firiza, din cadrul Direcția Silvică Maramureș, prin depozitul de material lemnos, comercializează în fiecare lună peste 800 de metri cubi de lemn. Acesta este lemn de lucru pentru agenții economici, valorificat în licitație publică, de către Direcția Silvică, cât și lemn de foc pentru populația Băii Mari, în general, cât și pentru cetățeni din alte județe. Ocolul Silvic Firiza dispune de o capacitate de peste 300 de metri cubi de lemn de foc, în fiecare lună, pentru încălzirea populației.

”În ultima perioadă, Direcția Silvică Maramureș, prin Ocolul Silvic Firiza a investit peste 36 000 de euro în instalații special făcute pntru a crea, la dimensiunea dorită de client între 15 și 52 de centimetri, lemn de foc, pregătit cu despicător, pregătit cu fierăstrău și respectiv transpaletă și o instalație de înfoliat material lemnos”, spune Mihai Leșan, șef Ocolul Silvic Firiza.

Ocolul Silvic Firiza pune la dispoziția clienților la Depozitul Corneșița paleți care conțin 0.8 metri cubi de lemn de foc, la dimensiunea dorită de către client, de la 15 până la 52 de centimetri, cu prețul de 290 de lei, pe palet.

”Capacitatea de producție a insalațiilor de la depozitul Corneșița este de 7 paleți pe zi, respectiv de 140 de paleți pe lună, astfel încât noi avem o capacitate de lemn de foc de 112 metri cubi pentru populația Băii Mari, dezvoltându-ne și pentru populația județelor riverane cum ar fi Bihorul, Satu Mare, Sălajul așa că așteptăm întreaga populație să vină epntru lemn de foc, pentru iarna care urmează”, precizează Mihai Leșan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.