VIDEO | Se instalează iarnă și în județul Maramureș

Se instalează iarnă și în județul Maramureș. Pe arii extinse au căzut precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 2,1 l/mp la Ocna Șugatag. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu mai multe utilaje și au răspândit material antiderapant.

Vântul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta de până la 36 km/h, la stația meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad la Ocna Șugatag și 4 grade la Baia Mare. Izolat la munte s-a semnalat ceață. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș și Cavnic -3 grade, Ocna Șugatag -2 grade. Stratul de zăpadă măsoară până la 38 cm la stația meteo Iezer și până la 2 cm la Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 29 utilaje și au răspândit 145 tone de material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să reducă viteză, să folosească luminile de ceață din dotarea vehiculelor, să mărească distanță de siguranță între vehicule, să evite depășirile și să efectueze alte manevre riscante în zonele cu vizibilitate redusă.

Sursa foto: ocnitainfo.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.