VIDEO | CORONAVIRUS: 144 cazuri noi în ultimele 24 de ore în Maramureș

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.987 de cazuri noi de COVID-19, din 7.005 de teste efectuate.  144 dintre cazurile noi au fost înregistrate în județul Maramureș. Rata de infectare s-a dublat în 24 de ore, deși numărul cazurilor noi a scăzut sub 2.000.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 77 de misiuni, pe raza județului Maramureș, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 103  efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată.

La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit trei sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional trei persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.