Sărbătoarea Lenkerului un succes

Sărbătoarea Lenkerului un succes

Bună dispoziţie şi veselia au fost ieri, prezente la Cavnic printre copiii care au participat la Serbările Lenkerului. Iarna încă nu s-a dat dusă din această zonă, iar traseul pentru concursul de lenkere a fost, după cum au mărturisit şi organizatorii, cel mai bun din ultimii ani.

Înarmaţi cu săniile cu volan, copiii din Cavnic, au urcat de la primele ore ale dimineţii spre drumul ce duce spre Băiuţ. Până s-a dat startul oficial, unii dintre concurenţi au mai exersat câteva ture ca să fie siguri că lenkerul va fi obişnuit cu traseul concursului.

În cadrul concursului au participat cam 60 de participanţi, adică în jur de 30 de echipaje, clasificate pe diferite categorii de vârstă. Primii care au trecut linia de sosire au fost doi băieţi de clasa a VI-a. Rumeni în obraji, copiii au mărturisit că totul a fost excelent, chiar dacă traseul a fost un pic dificil.

Concursul de lenkere organizat sub egida Serbărilor oraşului Cavnic a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediţie. „Am sperat să ţină iarna cu noi şi ceea ce ne-am dorit azi se şi întâmplă. Avem o pârtie deosebit de bună, parcă mai bună ca în alţi ani. Este îngheţată, ceea ce este un material de rulare perfect pentru lenkere. Lenkerul este şi se doreşte a deveni brandul oraşului Cavnic. Primarul Alexandru Dragoş ne-a declarat că a iniţiat deja către Oficiul de Mărci şi Inventică din România demersurile necesare ca să transformăm săniuţa cu volan, lenkerul, într-un brand al oraşului. Iar în viitorul apropiat este luată în considerare varianta iniţierii unui atelier în care se va produce celebra săniuţă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.