Fabrică mistuită de flăcări

Fabrică mistuită de flăcări

Pompierii maramureşeni au intervenit în această dimineaţă la două incendii puternice. Unul s-a declanşat în jurul orei 4 30 în Sighetu Marmaţiei, iar celălalt la aproximativ două ore după la Borşa. În ambele cazuri intervenţia a fost dificilă din cauza repeziciunii cu care s-a extins incendiu.

Primul anunţat, la ora 4 şi 38 de minute, a fost cel din Sighetu Marmaţiei şi s-a manifestat într-o hală a unei societăţi comerciale de pe strada Mioriţei din municipiu, care produce mobilier. Focul s-a extins rapid, din cauza materiei prime şi a substanţelor folosite în procesul de fabricaţie. La intervenţie au participat doi ofiţeri şi 17 subofiţeri ai Detaşamentului Sighetu Marmaţiei, cu 4 autospeciale şi o ambulanţă S.M.U.R.D. A fost nevoie de aproape 5 ore de luptă pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Intervenţia promptă a pompierilor a împiedicat extinderea focului la restul clădirii şi la casele din lemn aflate în imediata vecinătate. Flăcările au mistuit însă 500 de metri pătraţi de acoperiş din lemn învelit cu ondulin, 150 de metri pătraţi de tavan din lemn, 600 de litri de lac de mobilă, 15 metri cubi de placaj, 10 metri cubi de burete, mobilier divers. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

 Cu circa un sfert înainte de ora 6 dimineaţa, pompierii Gărzii de Intervenţie Borşa au fost chemaţi în ajutor la un incendiu izbucnit la un hotel din localitate. Intervenţia a luat sfârşit după aproape 6 ore. După localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii s-au asigurat că nu mai există focare ascunse care ar putea duce la reizbucnirea incendiului. Intervenţia, la care au participat 3 ofiţeri şi 14 subofiţeri, cu 2 autospeciale, a fost coordonată iniţial de şeful Secţiei Vişeu de Sus, de care aparţine Garda de Intervenţie Borşa, mr. Adrian Vlaşin, iar apoi de şeful Grupei Operative a Inspectoratului, mr. Ioan Mureşan.

Flăcările au mistuit 270 de metri pătraţi de acoperiş din lemn învelit cu tablă şi mobilierul din trei camere. În momentul declanşării incendiului, în hotel nu era cazat nici un turist.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.