Sapte hectare de teren din Maramures vor fi impadurite printr-o actiune de voluntariat

Sapte hectare de teren din Maramures vor fi impadurite printr-o actiune de voluntariat

Aproximativ sapte hectare de teren din judetul Maramures, care apartin domeniului public, vor fi impadurite. Acest lucru va fi posibil prin miscarea nationala de impadurire "Plantam fapte bune in Romania!".

Etapele care urmeaza sa fie realizate in cadrul acestui program au fost prezentate astazi, la Primaria Baia Mare. Astfel, voluntarii care vor lua parte la acest demers au inceput deja procesul de identificare a terenurilor agricole degradate, cu risc de alunecare sau terenuri care risca sa fie afectate de fenomenul de desertificare. Apoi va urma semnarea unor acorduri de parteneriat cu proprietarii terenului. De asemenea, organizatorii doresc obtinerea unei hotarari a Consiliului Local in vederea implicarii in acest proiect si semnarea acordului de parteneriat propus. Terenul din Maramures va trebui ales pana la sfarsitul lunii iunie si conform proiecului, va trebui sa aiba in medie, sapte hectare.

Organizatorii doresc prin acest demers sa realizeze o "centura verde" a orasului Baia Mare. Potrivit fostului edil, Cristian Anghel, care a participat la conferinta de lansare a a acestui proiect, centrura verde ar putea fi cuprinsa in planul de dezvoltare al cartierului Vasile Alecsandri sau in planul de dezvoltare al raului Sasar. "Faptul ca este un model international ne avantajeaza pentru ca intram intr-o relatie directa cu cei care se ocupa de aceste lucruri si in afara tarii. In ceea ce priveste un fel de avantaj concret la nivel local, poate fata de alte comunitati din tara este existenta Ocolului Silvic Municipal care poate sa isi aduca direct contributia la sustinerea unui asemenea proiect , nu neaparat de natura financiara", considera fostul edil al orasului, Cristian Anghel.

Prin aceasta initiativa de amploare, organizatorii isi propun sa diminueze dezechilibrul generat de defrisarile masive din ultimii ani in Romania. De asemenea, prin aceasta miscare, va fi realizata o harta a zonelor despadurite, o campanie de activare si implicare a publicului larg si actiuni de impadurire a 300 de hectare din Romania. Odata plantati, puietii vor ramane in atentia partenerilor experti tehnici implicati.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.