Baia Mare: referendum pentru rector

Baia Mare: referendum pentru rector

Referendum la Universitatea de Nord Baia Mare. Cadrele didactice titulare si studentii care fac parte din consiliile facultatilor si din senatul universitatii au votat astazi modalitatea prin care va fi ales viitorul rector.

Sectia de votare a fost amplasata intr-una din salile de curs a Universitatii de Nord Baia Mare (strada Victor Babes). "Sunt 214 profesori titulari cu drept de vot si 70 de studenti, membri in comisiile facultatilor si in senatul Universitatii de Nord Baia Mare", a declarat prof. univ. dr. Ioan Tohatan.

Potrivit metodologiei, au fost elaborate buletine de vot la fel ca si la alegerile electorale iar scrutinul se desfasoara doar intr-o singura zi. Senatul Universitatii de Nord Baia Mare a aprobat ca acest referendum sa se desfasoara astazi. Dupa incheierea procesului de votare, comisiile vor numara voturile si vor stabili care este modalitatea de desemnare a viitorului rector. Potrivit noii legi a educatiei, exista doua variante: fie prin concurs, fie printr-un vot secret al tuturor cadrelor didactice titulare si a reprezentantilor studentilor. Metoda stabilita va putea fi aplicata dupa sase luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.