Maramures: 24 septembrie 2011 Let’s Do It, Romania! EDITIA A II-A

Maramures: 24 septembrie 2011 Let’s Do It, Romania! EDITIA A II-A

Cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania "Let’s Do It, Romania!" continua si in 2011. Provocarea a fost lansata astazi, la Primaria Baia Mare, unde a avut loc prima conferinta "Let’s do it, Romania!" 2011 din tara. Ziua marii curatenii va fi 24 septembrie.

In Romania, proiectul "Let’s do it, Romania!" a fost demarat anul trecut, bucurandu-se de un succes remarcabil datorita implicarii masive a voluntarilor din intreaga tara. In judetul Maramures, 11.500 de voluntari au strans peste 25.000 de saci de gunoaie in mai putin de 5 ore. "Ce inseamna <Let’s do it, Romania!> toti au aflat anul trecut in septembrie. Practic este cel mai mare proiect de implicare sociala care a avut loc pana in prezent iar in acest an ne-am propus sa repetam aceasta reusita, mai mult decat atat, intr-un context international de care avem parte. Practic <Let’s do it> este o miscare internationala cu peste 1.350.000 de participanti in aproximativ 20 de tari de pe trei continente", explica Adrian Pop, coordonator regional proiect. "Dupa succesul pe care l-am inregistrat anul trecut, cand aproape nimeni nu credea in noi, aproape nimeni nu credea ca suntem capabili sa scoatem in tara atat de multi voluntari pentru a curata Romania si mai ales Maramuresul de gunoaie intr-o singura zi, am reusit ca in ziua de 25 septembrie, 11.500 de voluntari sa stranga peste 25.000 de saci de gunoaie in mai putin de cinci ore. Este un lucru laudabil. Daca anul trecut am privit acesta provocare cu scopul de a scoate oamenii in strada, anul asta ne vedem pusi in fata faptului de a fi nevoie sa facem curatenie din nou", adauga Denisa Pintea, coordonator judetean proiect.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, promite sustinere si implicare totala in acest proiect mai cu seama ca ziua de 24 septembrie va corespunde cu Sarbatoarea Castanelor, eveniment care se pare ca va avea o cu totul alta infatisare fata de editiile cu care s-au obisnuit baimarenii pana acum. "Si in acest an vom include aceasta actiune in programul Sarbatorii Castanelor, mai ales ca in acest an, spre deosebire de alti ani, sarbatoarea va avea cu totul si cu totul alta fata. Una mai civilizata, una mai in acord cu dorintele cetatenilor si poate in acord cu ceea ce noi dorim sa facem prin astfel de actiuni tip <Let’s do it, Romania>!". Din pacate, mentalitatea romanului nu se schimba asa usor iar acest lucru poate fi demonstrat prin faptul ca locurile curatate anul trecut de echipele de voluntari sunt, din nou, pline de gunoaie. De aceea, echipa de coordonare judeteana a proiectului porneste la drum in noua provocare ecologica pentru maramureseni cu convingerea ca evenimentul din 24 septembrie constituie mai mult decat curatenie si anume un demers de mobilizare, implicare sociala si educare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.