Săptămâna europeană a tineretului

Săptămâna europeană a tineretului

 

În perioada 20 – 22 mai 2011 la Grupul Școlar pentru Industrie Mică și Servicii a fost organizat un curs de formare intitulat „Metode si instrumente de educatie non-formala in contextul Tineret in Actiune”. Evenimentul a fot organizat cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului.


               Inițiativa și sprijinul organizării acestui eveniment aparține Clubului Copiilor din Sighetu Marmației și Asociației Culturale Unirea. Principalele obiective ale cursului au fost: cunoașterea caracteristicelor educației non-formale, utilizarea de instrumente și metode non-formale corespunzătoare acestui program, abilitatea de a selecta și adapta instrumente și metode ale educației non-formale aplicabile în proiecte din cadrul programului Tineret în Acțiune dar si capacitatea de a evalua activitățile non-formale derulate în cadrul acestui program European. Acest programul al Uniunii Europene susține activitățile de invățare nonformală pentru tineri, prin finanțare de proiecte.

            Finanțarea acestui program este asigurata de Comisia Europeană și vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și tolerață, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calitățiii sistemelor de susținere a activității de tineret.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.