Patru migranți reținuți la frontiera cu Ungaria

Patru migranți reținuți la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut patru cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria peste frontiera verde. Cei patru au fost observați cu ajutorul autospecialei pe principiul termoviziunii. În prezent ei sunt cercetați pentru tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Astfel, în seara zilei de sâmbătă, 21 mai a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat cu autospeciala cu termoviziune au observat patru persoane care se deplasau pe jos spre linia de frontieră. Imediat la nivelul sectorului a fost declanșată o acțiune pentru combaterea migrației ilegale. Polițiștii de frontieră au reținut astfel, la aproximativ 100 metri de frontiera cu Ungaria, cele patru persoane. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre trei cetățeni algerieni și un tunisian, având vârste cuprinse între 25 și 33 de ani.
După cum au declarat chiar ei, cei patru s-au cunoscut în Timișoara și s-au hotărât ca împreună să încerce să ajungă într-un stat din vestul Europei, de preferință în Franța, unde să-și caute un loc de muncă. Au venit cu trenul din Timișoara până în Satu Mare, iar din municipiul Satu Mare au luat un taxi până la benzinăria din localitatea Petea. De acolo au pornit pe jos, pe zona verde, cu intenția de a trece ilegal din România în Ungaria, iar mai apoi de a ajunge până în Franța.
Cei patru sunt cercetați în prezent pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.