Sancțiuni aspre pentru cei care folosesc telefonul în timp ce sunt la volan

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului sancțiunile vor fi mai dure. Înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş desfăşoară activităţi pentru a le face cunoscute conducătorilor auto modificările aduse Codului Rutier.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer, în timpul conducerii vehiculului.

”În această săptămână Serviciul Rutier Maramureș organizează activități de informare în trafic a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative care vor intra în vigoare începând cu data de 12.10.2019. Conform noilor reglementări ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a unui telefon mobil sau a oricărui alt dispozitiv mobil cu funcția de redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va constitui contravenție și va fi sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 870 de lei și 1 160 lei și 4 puncte de penalizare. Dacă concomitent cu săvârșirea acestei fapte conducătorul auto încalcă și altă regulă privind circulația vehiculelor va fi sancționat cu amendă contravențională cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat Gheorghe Got, subcomisar Serviciul Rutier Maramureș.

Toate aceste aspecte le-au fost transmise şoferilor care s-au deplasat joi pe bulevardul Unirii din Baia Mare, în cadrul unei acţiuni de informare efectuată de poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş.

Aceste regelementări intră în vigoare de sâmbătă, 12 octombrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.