VIDEO | Placa aniversară pentru marcarea centenarului Colegiului Național ”Dragoș Vodă”

Momente festive astăzi la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.  Liceul care a devenit de-a lungul anilor un nume de referinţă în rândul instituţiilor de învăţământ Maramureş sărbătorește 100 de ani de excelență în educație. Cu acest prilej a fost dezvelită o placă aniversară.

La eveniment au fost prezenți elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean,  precum și ai adminsitrației locale și județene.

”Au trecut 100 de ani de când în această minunată clădire se înființează liceul Dragoș Vodă. Din ceea ce îmi spune domnul director Vasile Mih, peste 10 000 de absolvenți au părăsit această școală mai bogați, mai deștepți, mai calificați și mai educați, drept pentru care doresc să aduc respectul cuvenit cadrelor didactice care au făcut ca școala aceasta să fie cea mai bună școală a noastră. Suntem mândri că avem un asemenea liceu, pentru mine Dragoș Vodă rămâne o emblemă de necontestat a învățământului sighetean și nu numai”, a declarat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

”Îmi exprim deosebita bucurie de a avea privilegiul să particip la această sărbătoare a învățământului maramureșean și românesc, 100 de ani de activitate didactică de excepție la Colegiul Național Dragoș Vodă. Mă bucur că sunt de față principalii noștri parteneri educaționali, Prefectura, Consiliul Județean, Primăria Sighet, presa. Sunt convinsă că ne așteaptă o serie de manifestări care vor aduce lumini și nuanțe deosebite pentru performanța centenarului acestui colegiu național. Mult succes”, a spus Ana Lucreția-Maria Moldovan, inspector școlar general.

”Pentru noi, pentru dascălii, elevii și părinții elevilor Colegiului Național Dragoș Vodă acest moment este deopotrivă apăsător și plin de bucurie pentru că suntem conștineți de ceea ce stă în spatele nostru, de mopștenirea pe care o avem și de ceea ce avem de făcut aici la Colegiul Național Dragoș Vodă pentru a duce mai departe prestigiul învățământului românesc”, a adăugat Vasile Mih, directorul Colegiului Național Drago Vodă.

Timp de 3 zile la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” sunt organizate mai multe activități pentru a sărbători centenarul unității de învățământ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.