VIDEO | Salvamontiștii maramureșeni au salvat un biciclist căzut pe un traseu de mountain-bike

Un biciclist căzut undeva în zona Colonia Topitorilor pe un traseu frecventat de amatorii de mountain bike, deasupra Uzinei de apă Baia Mare, a avut nevoie de intervenția echipajelor de la Salvamont Maramureș, alertate prin apelul unic de urgență, 112.

Apelul venit prin 112 a anunțat echipajele de salvamontiști de  accident,  iar la fața locului s-a deplasat echipa de prim răspuns a Salvamont Maramureș.

Biciclistului, care a suferit multiple traumatisme, i s-a acordat primul ajutor fiind imobilizat în targă și trannsportat cu un utilajomologat folosit de salvatorii montani pentru transportul în zone cu  teren accidentat.

După o coborâre dificilă, accidentatul a fost predat ambulanței, care l-a transportat spre unitatea medicală pentru investigații complexe. Managerul Serviciului Public Județean Maramureș, Dan Benga, a mulțumit ISU Maramureș și STS Maramureș pentru o nouă colaborare care a contribuit la încheierea cu succes la intervenției. „Mulțumim ISU Maramureș pentru o nouă colaborare excelentă, precum și colegilor de la STS Maramureș pentru localizarea perfectă a accidentatului, un aspect extrem de important în identificarea celei mai rapide căi de acces la victimă.”, a declarat Dan Benga.

Acesta a ținut să transmită un mesaj și amatorilor de sporturi extreme, pentru a evita producerea unor accidente similare, care se pot solda un cu un deznodământ tragic. „Recomandăm precauție și dotarea corespunzătoare a celor care practică sporturile extreme. Dincolo de toate recomandările pe care le putem oferi, suntem convinși că adrenalina are un cuvânt hotărâtor în activitatea lor, dar important este să rețină un lucru: o clipă de neatenție se poate încheia cu o tragedie. Important este și mesajul transmis la începutul emisiunilor de profil, celor care își propun replicarea unor astfel de experiențe: „Nu încercați. Protagoniștii din videoclip sunt sportivi profesioniști, special pregătiți pentru practicarea sporturilor extreme.”, a mai precizat Dan Benga.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.