S-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși cu petarde

Trei tineri din Mireşu Mare s-au ales cu dosar penal pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. 150 de petarde pe care aceştia le aveau asupra lor au fost ridicate.

Joi, în cadrul activităţilor desfăşurate în cadrul campaniei ”Foc de artificii 2019”, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, în colaborare cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare, au identificat trei tineri care aveau 150 de petarde. Articolele pirotehnice au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, sunt cercetaţi acum pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Poliţiştii vor continua activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  • Orice operaţiuni cu articole pirootehnice efectuate fără drept;
  • Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 de către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
  • Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate  fi utilizate de către pirotehnicieni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.