VIDEO | S-a lăsat cu percheziții în Maramureș

Poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice Maramureș au făcut 8 percheziţii domiciliare în două dosare penale ce vizează executarea de activităţi miniere fără permis sau licență, respectiv legea minelor și evaziune fiscală. 5 persoane au fost conduse la sediul poliției din Sighetu Marmației, pentru audieri.

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Maramureş au desfășurat  miercuri activităţi de control destinate combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale, în Sighetu Marmației,  Săpânța, Târgu Lăpuș, Petrova şi Rozavlea.

”Poliţiştii împreună cu specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale au desfăşurat verificări la mai multe societăți  comerciale, care execută activități de exploatare a agregatelor minerale în Târgu Lăpuș și Petrova. Au fost verificate 15 societăți comerciale, 6 persoane fizice și 2 autovehicule de transport marfă. În urma activităților, au fost indisponibilizate 103.200 kg de agregate minerale, în valoare de peste 92.000 de lei şi confiscate 20.000 kg de piatră concasată. 5 persoane au fost conduse la sediul poliției din Sighetu Marmației, pentru audieri”, a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Au fost întocmite 3 dosare penale, ce vizează două infracțiuni la Legea privind evaziunea fiscală și una la legea minelor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.